FARUKİYE VAKFI BAŞKANI MUZAFFER YALÇIN?DAN DR. İHSAN ŞENOCAK?A ZİYARET

Farukiye Vakfı Başkanı İlahiyatçı/Yazar Muzaffer Yalçın, Dr. İhsan Şenocak'ı ziyaret etti. 

Müslümanların karşı karşıya kaldığı güncel meselelerle ilgili görüş alışverişinde bulunmak ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerini paylaşmak üzere Samsun ilimizde bulunan İFAM merkezinde gerçekleşen ziyarette, Dr. İhsan Şenocak ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti. 

Farukiye Vakfı Başkanı Muzaffer Yalçın da gerek yurt içinde gerekse yurt dışında Müslümanların yaşadıkları sorunlara kayıtsız kalmanın mümkün olmadığını, adeta tek bir vücut gibi dünyanın neresinde olursa olsun hangi Müslüman’ın kanayan bir yarası varsa bu kanamayı durdurmanın, bu yaraya merhem olmanın sorumluluğunun tüm Müslümanlarda olduğu bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini, zaman zaman bu çerçevede gerçekleştirdikleri ziyaretlerle görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Görüşmede; 11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’da imzalanması sebebiyle ‘İstanbul Sözleşmesi’ olarak bilinen ve bu doğrultuda 8 Mart 2012 tarihinde TBMM’de kabul edilen 6284 sayılı yasa ile kadına yönelik şiddetin önlenmesinin hedeflendiği iddia edilen sözleşme de ele alındı. Sözleşmenin toplumsal karşılığına ilişkin de görüş alışverişinde bulunan her iki kanaat önderi, bu sözleşmenin, sorunları çözmek bir yana bizzat sorunların kaynağı olduğunun anlaşıldığını, dolayısıyla bu sözleşmenin ve ilgili yasanın yürürlükten kaldırılması gerektiğine yönelik toplumu bilinçlendirme ve kamuoyu oluşturma çalışmalarına devam etmek konusunda fikir birliği içinde olduklarını ifade etmişlerdir.

Ziyaretin sonunda Farukiye Vakfı Başkanı Yalçın, Dr. Şenocak’a nazik ev sahipliği ve kıymetli değerlendirmeleri için teşekkür etti.