2016 Ramazanda da kimsesizleri yalnız bırakmıyoruz

Farukiye İlim, Araştırma, Yayma ve Yardımlaşma Vakfı olarak, 2015 yılında 500'den fazla insana iftar ve sahurda sıcak yemek ulaştırarak yeni bir hizmet kapısı araladık. Bu alanda büyük ihtiyaçlar olduğunu, Ramazan'ın paylaşma ayı olduğunu gördük ve evlerimizde rahat rahat iftar yapmak yerine, sizlerden aldığımız desteklerle ihtiyaç sahibi insanlara sıcak yemek ulaştırma hedefine girdik. İşin içine girdikçe aslında ne kadar doğru bir hizmet kapısı araladığımızı görmüş olduk. Bizler evlerimizde çeşit çeşit yemekler yerken, yemek yemek için dört gözle ezanı beklerken ellerindeki kuru ekmeğe bakarak, iftar saatinin gelmesini istemeyen, çocuklarının "anne yemek var mı" sorularına maruz kalmaktan korkan anneler gördük.

8 TL bizim için çok büyük rakamlar olmayabilir, fakat o annelere biz gidip sizin o yardımınızı ulaştırdığımızda gözlerindeki mutluluğu "sizin adınıza" bizler görüyoruz ve ramazanın, oruç ibadetinin asıl ideolojisini yaşayarak çok daha iyi anlıyoruz.

Bu açından bakarak, 2016 yılında da daha çok insana iftar ve sahurda sıcak yemek ulaştırmayı hedefledik. Bu hedeflerimiz doğrultusunda da, sizlerden yardımlarınızı bekliyoruz. Kişi başı 8 lira olarak belirlediğimiz fiyattan, dilediğiniz kadar bağış yapıp, istediğiniz kadar insana sıcak yemek ulaştırabilirsiniz.